Trotuarele Caransebeşului aşteaptă doar… banii

Pentru trotuarele de pe 9 străzi (Calea Severinului, Romanilor, Traian Doda, Cetății, Potocului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana), municipalitatea are aprobată o finanțare prin Programul național „Anghel Saligny” de 11,3 milioane de lei cu TVA, la care se adaugă alte 2,7 milioane de lei (cu tot cu TVA) din bugetul local. Edilul spune că se așteaptă doar parafarea contractului de finanțare la București, pentru a se putea da drumul la licitațiile pentru proiectare și execuția lucrărilor.

„Suntem foarte bine plasați, ultima dată când am fost la București am discutat direct chiar cu doamna care se ocupă de județul Caraș-Severin, am trimis și ultimul set de clarificări astfel încât în foarte scurt timp o să semnăm contractul și o să dăm apoi drumul la licitațiile pentru trotuarele pe care le-am prins în acest proiect. Acolo noi avem în bugetul pe acest an o cofinanțare. Pe Calea Severinului, de la fântâna de la intersecția cu Titulescu și până în Balta Sărată erau prevăzute doar trotuarele și suplimentar, pe bugetul local, noi venim și cu accesele la fiecare casă.”, a explicat edilul.

Felix Borcean își pune speranțe și în proiectele de mobilitate urbană. „S-a publicat și Ghidul pentru mobilitate urbană unde la fel suntem foarte avansați. Avem tot proiectul făcut, cu piste de biciclete, cu transport electric, și acolo s-ar putea finanța și trotuarele care sunt lângă pistele de biciclete (spre cimitirul din Pipirig, spre exemplu).”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://caon.ro/trotuarele-caransebesului-asteapta-doar-banii/2406138/