Tunaru, campion si la judet, si la Caransebes!

Tunaru, campion si la judet, si la Caransebes!

Scris de Ștefan Moraru – CARANSEBEȘ – În weekendul trecut a avut loc cea de-a III-a ediție a Campionatului Municipiului Caransebeș la șah, competiție la care numărul participanților a fost unul destul de mare. Campionul județean Alexandru Tunaru a câștigat turneul cu 7 puncte din 7, următorii pe podium fiind Iosif-Gruia Frenț cu 6 puncte și Onisor Drăghia cu 5,5 puncte.

La juniori s-a impus Alexandru-Gabriel Tunaru, nimeni altul decât fiul câștigătorului de la seniori, pozițiile 2 și 3 fiind ocupate Florin-Sergiu Budaca și Andrei-Iulian Cristea. La junioare, locul I i-a revenit Ana-Mariei Stancu de la Turnu Ruieni, urmată de Giulia-Andreea Pîrvu din Caransebeș și Patricia-Miriam Matei din Turnu Ruieni. La copii 10 ani, pe locul I s-a clasat Christian-Arrydan Tamaș, secondat de Leea-Maria-Cristina Pârvu și David-Nikolas Bona, toți din Caransebeș. Nu în ultimul rând, la veterani, locul I a fost ocupat de Vichente Romulus Bistrean, urmat de Pavel-Ioan Cherman și Marcel Fometescu.

„Această competiție a fost cea de-a III-a ediție de după anul 1990. Am reînnodat în acest fel o tradiție a manifestărilor șahiste de amploare la Caransebeș și aș dori să spun că la acest concurs am avut un record de participanți. Au concurat 36 de jucători, iar ca o comparație, la Campionatul Județean de șah clasic de la Reșița au fost doar 30 de jucători. Pe această cale, îi felicit pe jucătorii din Caransebeș. Ne-am bucurat că numărul participanților a fost unul mare, iar printre jucătorii cu experiență s-au aflat și juniori. Acest lucru ne dă speranțe pe viitor pentru că, de la seniori, copiii din Caransebeș vor învăța șah și cu ei se vor bate. Avem și un instructor foarte bun, candidatul de maestru Alexandru Tunaru, nimeni altul decât campionul județean al ediției 2018. Premiile au constat în cupe, medalii și diplome, dar am reușit să acordăm și premii în bani pentru primii trei clasați în clasamentul general, dar și pentru primii trei juniori și junioare. Efortul lor depus cred că este un imbold pentru a participa în continuare la competiții, de a se pregăti și de a se perfecționa. La sfârșitul acestei săptămâni, va avea loc la Reșița Campionatul Județean de șah rapid și Campionatul Județean de blitz. În data de 29 noiembrie va avea loc Cupa 1 Decembrie. În luna decembrie vom organiza Cupa Moș Nicolae, Cupa de Iarnă și Cupa Moș Crăciun, iar aceste competiții vor fi adresate în primul rând copiilor”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah.

Sursa: http://www.caon.ro/tunaru-campion-si-la-judet-si-la-caransebes/2149993