Tur european pentru atragere de investitori

Tur european pentru atragere de investitori

CARANSEBEŞ – Marți seara, la Ambasada României din Croația s-a desfășurat un dineu cu ocazia Zilei Naționale a României. Printre invitații ambasadorului Cosmin Dinescu, demnitari croați, membri ai corpului diplomatic acreditați la Zagreb, s-a aflat și o delegație a municipiului Caransebeș condusă de primarul Marcel Vela, din care mai fac parte secretarul Consiliului Local, Ana Bratu și directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu.

Oficialii municipalității de pe Timiș și Sebeș au avut o primă rundă de convorbiri cu primarul orașului croat Grad Pozega, Vedran Neferovici, care și-a manifestat dorința de înfrățire și colaborare cu municipiul Caransebeș. Miercuri, la Praga, începand cu ora 18, reprezentanții Caransebeșului au fost invitații ambadasorului României în Republica Cehă, Daniela Gatman, pentru discuții cu reprezentanți ai regiunilor de dezvoltare din această țară.

Turul de forță al delegației caransebeșene se încheie joi după-amiază, la Viena, unde la invitatia ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu, va avea loc o întâlnire cu reprezentanți ai administrației publice și oameni de afaceri din Austria.

„Este prima experiență de acest gen, când ambasadele României se implică să ajute autoritățile locale. Dincolo de relații de prietenie și schimburile culturale care se vor realiza, mă interesează în mod concret investiții și locuri de muncă în Caransebeș”, ne-a declarat edilul municipiului, Ion Marcel Vela.

Sursa: http://www.caon.ro