Turcan şi Boloş, concluzii după vizita în Caraș-Severin

La Caransebeş, cel mai important subiect a vizat construirea unui parc industrial. Aseară, la Reşiţa, în cadrul unei conferinţe de presă, cei doi guvernanţi au vorbit despre fondurile europene şi dezvoltarea pe care o aduc, acestea fiind cea mai importantă sursă de finanţare pentru viitorul comunităţilor.

Raluca Turcan a vorbit şi despre cele 154 de milioane de euro pe care guvernarea liberală le alocă pentru ca anul şcolar să înceapă în condiţii bune, iar autorităţile să poată achiziţiona tablete, măşti, dezinfectanţi. Legat de Băile Herculane, vicepremierul a precizat că „în premieră în România, stațiunile balneoclimaterice vor beneficia de finanțare nerambursabilă în pachete integrate care acoperă reabilitarea patrimoniului cultural, reabilitarea și modernizarea clădirilor istorice, regenerarea urbană, mobilitatea urbană, construcția și extinderea rețelelor edilitare, dar și pentru investiții în creșterea accesibilității turistice și investiții în centre de tratament specifice resurselor turistice naturale fiecărui tip de stațiune”.

Ministrul Boloş a apreciat proiectele Reşiţei, spunând că a fost impresionat de planul de dezvoltare pe care i l-a prezentat primarul Nelu Popa, cu proiecte de la străzi la funicularul care se regândeşte, proiecte eligibile de finanţare pe fonduri europene.

„Cea mai bună carte de vizită a unui primar sunt rezultatele sale. Ne uităm astăzi admirativ la Alba Iulia, la Oradea, Sibiu, Cluj, Timișoara și alte orașe dar trebuie să știm că acolo se vorbea cu circa zece ani în urmă despre modernizarea rețelelor de apă și canal, lucru care abia acum se întâmplă în zonele care nu au profitat de fondurile disponibile din cauze politice sau de management public defectuos. România are acum șansa unică, prin cele 79,9 miliarde de euro disponibile, să recupereze decalajele dintre regiuni. Fondurile europene reprezintă cea mai sigură cale de dezvoltare a comunităților, iar rolul meu este să vă fac să credeți în această sursă de finanțare”, a declarat și ministrul Fondurilor Europene.

Vizita guvernamentală s-a încheiat cu o întâlnire a celor doi oficiali cu primarii liberali din Caraş-Severin.

JCS-N.C.

Sursa: https://caon.ro/turcan-si-bolos-concluzii-dupa-vizita-in-caras-severin/2377668/