Un egal aplaudat ca o victorie

Un egal aplaudat ca o victorie

Scris de Sorin Rogoz – CARANSEBEŞ – FC Caransebeş – Fortuna Poiana Câmpina 0-0, în etapa a VI-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a
Partida a început într-o notă de echilibru, atât în ceea ce priveşte posesia, cât şi ocaziile de poartă. Prima fază a aparţinut oaspeţilor, în minutul 9, Munteanu, aflat pe partea stângă, intrând în careu, şutul său centrare de la 12 metri poposind în braţele portarului caransebeşean Coca.

Caransebeşenii au pus încet, încet, stăpânire pe joc, iar în minutul 20, Suru a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, după un fault asupra lui Ologu, mingea trimisă în careu ducându-se spre vinclul porţii lui Popescu, care s-a întins şi a reuşit să respingă în lateral.

Caransebeşenii au avut o ocazie monumentală de a deschide scorul în minutul 44, când mingea centrată de pe dreapta a fost lovită cu capul de Himcinschi, venit lansat, însă balonul a lovit rădăcina barei, de unde a ricoşat la Ganea, care, de la 8 metri, din unghi, a şutat năpraznic în plasa laterală.

Prima ocazie a părţii a doua a aparţinut oaspeţilor, în minutul 48 Honciu reluând cu capul de la 12 metri o centrare venită de pe dreapta, balonul fiind prins de Coca fără emoţii.

În minutul 50, gazdele au replicat printr-o fază frumoasă, centrarea de pe stânga a lui Buşu fiind reluată cu capul de Himcinschi, din 6 metri, însă, deşi Popescu a respins peste transversală, „centralul” Florin Andrei nu a văzut.

Cea mai controversată fază a meciului – în afara altor decizii asemănătoare, care i-au iritat pe cei aproximativ 1.200 de spectatori prezenţi la meci – s-a înregistrat în minutul 66, când într-un duel umăr la umăr Dobrosavlevici l-a lovit involuntar cu capul în faţă pe Himcinschi, scăpat spre poartă. Tânărul atacant caransebeşean s-a prăbuşit şi a avut nevoie de câteva minute de îngrijiri medicale, arbitrul Florin Andrei a acordat fault, dar fără să-l sancţioneze pe Dobrosavlevici, care mai avea un avertisment.

Caransebeşenii au mai avut o ocazie de a deschide scorul în minutul 75, când Artean a trimis o ghiulea de la 18 metri, la semiînălţime, balonul trecând la câţiva centimetri de stâlpul din dreapta al porţii apărate de Popescu.

Pe final de meci, oaspeţii au avut şi ei câteva contraatacuri tăioase purtate în majoritate pe partea dreaptă, de Năstase, care a pus în dificultate, în câteva rânduri, defensiva caransebeşeană.

FC Caransebeş: Coca, Manea, Barbu, Ganea (min. 76, Poiană), Goşa, Artean, Ologu, Buşu, Săulescu (57, Gafiţa), Suru, Himcinschi (83, Muscă); rezerve: Rusu, Centea, Făiniş, Negoescu. Antrenor, Sorin Bălu.

A arbitrat la centru Florin Andrei (Târgu Mureş), asistat la cele două linii de Adrian Mărginean (Aiud) şi Vasile Dan Popescu (Buzău).

Sursa: http://www.caon.ro/un-egal-aplaudat-ca-o-victorie/1463986