Nu de puţine ori în ultimii ani, medicii de la SpitalulMunicipal de Urgenţă din Caransebeş s-au regăsit în situaţia de a trimite pacienţii cu afecţiuni oncologice, nefrologice sau urologice către alte spitale pentru un consult de specialitate. Acest lucru nu va mai mai fi necesar din luna aprilie, întrucât Ministerul Sănătăţii a avizat favorabil completarea structurii unităţii sanitare cu un cabinet de oncologie medicală şi ambulatoriul integrat cu cabinete în specialităţile nefrologie şi urologie. În acest fel, spitalul rămâne, în continuare, în gradul 3 de clasificare, ceea ce înseamnă fonduri mai mari.
„Am reuşit prin eforturi conjugate să facem contracte pentru specialităţile oncologie medicală, nefrologie şi urologie dar şi să ne completăm şi cu gărzi de la domiciliu pentru ortopedie şi neuropsihiatrie infantilă. Nu sunt nişte cheltuieli fantastice pentru dotări şi, cu eforturi, să le spun medii, le putem face. Ca şi locaţie, aceste cabinete vor fi în alte spaţii decât saloanele, vor fi amplasate la parterul spitalului, am identificat deja spaţiile. Chiar dacă în acelaşi cabinet, dar la ore diferite şi cu program diferit, se vor putea da consultaţii şi de urologie sau se vor putea face ecografii abdominale, nu este niciun impediment, ne adaptăm“, a declarat managerul unităţii, chirurgul Horea Radu.
Potrivit lui Horea Radu, au fost făcute demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru alocarea unor fonduri consistente, pe mai multe paliere. „Am făcut o notă de fundamentare pentru toate punctele nevralgice ale unui spital construit în anii ’70, să vedem ce răspuns vom primi. Am început cu aparatură şi instrumentar pentru Terapie intensivă, Urgenţe, Cardiologie, am continuat cu sistemul de încălzire apă caldă, reparaţii şi zugrăveli la demisol şi parter, anveloparea termică exterioară sau reparaţii capitale la secţie de Boli Contagioase, e vorba de foarte mulţi bani. Sigur că nu vom primi pentru tot, dar orice sumă este binevenită“, a mai spus managerul spitalului din Caransebeş.
Lidia Almăjanu