Un meci al orgoliilor

Un meci al orgoliilor

Scris de Marian Cărăvan – REŞIŢA – Metalul Reșița – FC Caransebeș va avea loc sâmbătă, 21 martie, de la ora 11, în Valea Domanului.

Etapa a XXI-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, aduce mult așteptata confruntare dintre reprezentantele județului Caraș-Severin, Metalul Reșița și FC Caransebeș.

Întâlnirea se va disputa sâmbătă, 21 martie, de la ora 11, pe stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului, fiind a treia din acest sezon dintre cele două formații. Meciurile anterioare au avut loc la Caransebeș, unul în Cupa României, câștigat de gugulani la loviturile de departajare, altul în turul actualei ediții de campionat, câștigat de reșițeni cu 3-1. FC Caransebeș vine la Reșițadupă victoria cu 1-0 din meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, în timp ce Metalul reapare în fața propriilor suporteri după remiza de la Tărlungeni (0-0), într-un meci în care juniorul Bogdan Szijj a trimis mingea în bară, în minutul 84.

FC Caransebeș are o echipă bună, un antrenor bun, acolo au fost făcute câteva achiziții bune și mă așteptam la acest parcurs al lor, a spus Daniel Oprița, antrenorul formației Metalul Reșița. Știu că va fi un meci foarte greu. La asta trebuie să se aștepte și băieții și suporterii. Va fi un meci pe care suntem obligați să-l câștigăm, pentru a rămâne aproape de Timișoara. Nu-l vom avea pe Enescu, cel care a primit al patrulea cartonaș galben la Tărlungeni și va sta cu Caransebeș. La meciul de miercuri am făcut o singură schimbare; deși ne trebuia victoria, nu aveam cu cine să forțez atacul pentru că nu mai aveam niciun jucător ofensiv pe bancă, ci doar fundași și mijlocași. Am scos un atacant, Claudiu Ionescu, răcit înaintea meciului, și am introdus în atac un mijlocaș, pe Octavian Vasile.“

„Nu e niciun derby pentru noi, spune căpitanul rossonerilor, portarul Cristian Zimmermann. Pe noi ne interesează cele trei puncte, am spus asta de fiecare dată când am jucat contra lor, am spus-o și meciul trecut. În Cupă putea să fie un fel de orgoliu, de patriotism local pentru fiecare jucător din ambele echipe. Dar, acum ne interesează cele trei puncte, să fim acolo sus, lângă Timișoara. Atât vrem de la acest meci.“

FC Caransebeș va fi condusă de pe bancă de secundul Alin Paleacu, întrucât antrenorul principal Alin Artimon a primit două etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după eliminarea de la Mioveni. A stat deja în tribună la meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar cea de-a doua etapă de suspendare o va ispăși sâmbătă, în Valea Domanului.

„Este o victorie a grupului, o victorie a caracterului băieţilor, a spus secundul Alin Paleacu după victoria cu Vâlcea. Ne aşteaptă acum un meci greu la Reşiţa, şi vedem ce putem să producem şi acolo.” Meciul a stârnit interes în rândul fanilor celor două echipe, fiind așteptați mulți spectatori în Valea Domanului.

Sursa: http://www.caon.ro/un-meci-al-orgoliilor/1516053