Un „NU” hotarat turnuletelor!

Un „NU” hotarat turnuletelor!

CARANSEBEŞ – Municipalitatea spune „nu” turnulețelor și clădirilor care au făcut din Recaș sau Strehaia un exemplu negativ în ceea ce privește arhitectura unei așezări.

Decizia a fost luată luni, de plenul legislativului local, la propunerea Primăriei, după ce în ultima perioadă a crescut numărul cererilor pentru construirea unor imobile de acest gen.

„Am introdus restricții noi pentru casele ce se vor construi înCaransebeş, pentru a înăspri într-un fel disciplina înconstrucții. Mai precis, în ceea ce privește cererile de autorizație de construire și certificatele de urbanism care nu respectă linia și tradiția cetății Caransebeșului din punct de vedere arhitectural. Motivul care a stat la baza acestor amendamente a fost generat de faptul că au apărut mulți cetățeni care vor să construiască unele clădiri, gen Strehaia sau Recaș, motiv pentru care administrația locală trebuia să ia măsuri concrete, exacte și cu sancțiuni pecuniare pentru cei care nu respectă linia arhitecturală clasică și recunoscută în Banatul de Munte”, a precizat primarul Marcel Vela.

Potrivit noilor amendamente, nu se vor aproba coloane în fațada principală și în cele laterale, acoperișuri cu turnulețe si cupolă sau basoreliefuri pe soclul construcției.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro