Un obiectiv UNESCO va fi reabilitat

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Caransebeș, biserica romano-catolică, va intra într-un amplu proces de reabilitare interioară.

Asta, după ce anul trecut imobilul inclus și în patrimoniul UNESCO a primit o nouă imagine, fiind refăcut pe exterior. Preotul paroh Martin Neagu spune că ultima renovare interioară a bisericii a fost făcută în urmă cu aproape 60 de ani, iar acum este nevoie de lucrări importante pentru ca interiorul imobilului să nu se degradeze și mai tare.

„Trebuie refăcute instalațiile electrice, tencuiala interioară, mobilierul din lemn, pardoseala de gresie, coloanele, stâlpii ornamentali și cei rotunzi, adică lucrări ample. Avem în interior picturi foarte vechi, cade tencuiala, ar fi păcat să se distrugă. Sperăm ca anul acesta comunitatea romano-catolică din Caransebeș să aibe bucuria și privilegiul de a sărbători Învierea Domnului într-un mod cu totul aparte, într-o biserică renovată”, a precizat preotul paroh Martin Neagu.

Argumentele acestuia au fost bine primite de aleșii locali, care au aprobat aproape 200.000 de lei pentru aceste lucrări. Biserica romano-catolică este una dintre cele mai vechi clădiri din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, fiind construită în anul 1730.

Sursa: http://www.caon.ro/un-obiectiv-unesco-va-fi-reabilitat/1503188