Uneori, uitam sa ne minunam!

Uneori, uitam sa ne minunam!

 Urbea de pe Timiș și Sebeș s-a trezit la viață, localnicii profitând din plin de soare, magnolii și lalele înflorite, pomi înmuguriți și miros de primăvară.

Parcurile și străzile din Caransebeș sunt pline de tineri zâmbitori, de bunici ieșiți cu nepoțeii la plimbare și de copii jucăuși, care se bucură de temperaturile de peste 20 de grade din ultimele zile.

„Am ieșit puțin în parc cu nepoțelul, dăm de mâncare la porumbei, e liniște, temperatura e placută, în sfârșit simțim că vine primăvara. E frumos, e îngrijit și curat, văd că într-o zonă sunt și alpiniștii care distrug cuiburile de ciori, așa că profităm de zilele însorite, după o iarnă destul de lungă“, spune o bunicuță pe care am întâlnit-o în Parcul Dragalina. Oamenii sunt încântați și de esteticul municipiului, în acest caz de simfonia de culori a miilor de panseluțe, zambile și lalele care au transformat parcurile în adevărate explozii de culoare.

„E frumos, florile de primăvară îți iau ochii, sunt un adevărat curcubeu. Îmi place să mă plimb prin parc, mai ales prin Teiuș“, aflăm de la o elevă a Liceului „Traian Doda”, care tocmai a terminat cursurile. De altfel, Parcul Teiuș reprezintă principala atracție pentru tinerii din Caransebeș, mai ales după-amiaza zona fiind plină de cei care vor să facă sport, să se dea cu rolele sau să se plimbe pur și simplu, respirând aerul curat al celei mai frumoase zone verzi din municipiu. Important este să ne amintim că bucuria de a trăi o găsim în lucrurile mărunte!

Lidia Almăjanu