Unii mai si muncesc pentru ajutorul social

Unii mai si muncesc pentru ajutorul social

CARANSEBEŞ – La Caransebeș, 18 din cei 167 de asistați social care beneficiază de ajutor prin Legea 416 vor fi nevoiți să presteze lunar acțiuni sau lucrări de interes local.

Municipalitatea a aprobat recent planul de acțiuni, stabilit de Serviciul Public de Asistență Socială, în parteneriat cu Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare din cadrul administrației locale. Potrivit calendarului, unele lucrări sunt prevăzute în perioada martie-decembrie, printre acestea regăsindu-se curățarea șanțurilor și a rigolelor, defrișarea suprafețelor împădurite cu tufișuri și arbuști, amenajarea spațiilor verzi, ecologizarea râurilor și pâraielor de pe raza Caransebeșului sau descărcarea alimentelor din stocurile de intervenție destinate categoriilor defavorizate.

De asemenea, în program sunt cuprinse și câteva acțiuni cu caracter permanent, gen ecarisaj și îngrijirea padocurilor câinilor comunitari, iar atunci când este nevoie asistații socialpot fi folosiți și la îngrijirea cimitirelor din Caransebeș. Conform datelor Serviciului Public de Asistență Socială, restul beneficiarilor de ajutor social nu sunt obligați să muncească în interesul comunității, fiind vârstnici, copii sub 7 ani sau persoane încadrate în gradul II de invaliditate.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/