Utilaj nou la SPIR Caransebeș! Felix Borcean investește în eficientizarea muncii

Serviciul de Reabilitare și Întreținere Străzi (SPIR), al Primăriei Caransebeș se modernizează prin achiziționarea unor autoutilitare care nu numai că ușurează munca angajaților, ci reduce din timpul efectuat pentru întreținerea zonelor verzi din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Potrivit șefului SPIR, Vasile Megan, pe lângă utilajul multifuncțional de deszăpezit, în aceste zile s-a achiziționat un tocător pentru vegetație uscată, din bugetul municipalității, în sumă de 14.000 euro.

Ne-am modernizat și implicit am redus din timpul de toaletări, prin achiziția acestui tocător pe care-l deplasăm la locul dorit și toacă crengi până la 15 cm. Astfel nu mai pierdem timp cu încărcatul, transportul și mai ales cu depozitarea crengilor și obținem și material de compost adică îngrășământ pentru spații verzi. Ne dorim ca din acest an, în întreg municipiul să putem toaleta toți copacii cu o vegetație uniformă”, ne-a declarat inginerul Vasile Megan.

În aceste zile muncitorii SPIR au și început lucrările în zonele Cazărmii, Libertății, Titulescu, Moise Groza, Târgului și Piața Revoluției, zona centrală a urbei.

În zilele geroase, utilajul se află la sera Primăriei, unde este depozitată vegetația uscată, de anul trecut, care este tocată pentru compost cu scopul de a crea îngrășământ pentru spațiile verzi de pe raza urbei.

Sursa: https://expressdebanat.ro/utilaj-nou-la-spir-caransebes-felix-borcean-investeste-in-eficientizarea-muncii/