Valeria Borza, omagiata la Lille

Valeria Borza, omagiata la Lille

Fosta campioană la tenis de masă Valeria Borza, plecată mult prea devreme dintre noi, la doar 29 de ani, a fost omagiată zilele trecute de clubul francez la care a activat până în decembrie 2013.

Sute de oameni s-au adunat în weekend în sala Clubului Pongiste LyssoisLille Metropole, unde, în prezența părinților lui Vali, a fost descoperită o placă memorială iar sala a primit numele Valeriei Borza.

„Suntem copleșiți de această solidaritate din partea celor care reprezintă a doua familie a lui Vali”, au declarat pentru reprezentanții presei din Hexagon Nicolae și Georgeta BorzaFrancezii au organizat și un meci de gală în memoria sportivei originare din Caransebeș între Lille Metropole, din care a făcut parte şi Bernadette Szocs, şi o selecţionată europeană, alcătuită din Carol Grundisch (Franţa), Renata Strbikova(Cehia) şi Krisztina Toth (Ungaria).

La final, colegele de echipă și prietenii francezi au avut un singur gând:„Vali va fi întotodeauna în sufletele și inimile noastre iar acum, aici în sală, este și mai aproape de noi”.

Valeria Borza a jucat aproape 10 ani la clubul francez cu care a obținut performanțe remarcabile. Ea ar fi împlinit 30 de ani luna viitoare însă, din păcate, timpul nu a mai avut răbdare cu ea.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/