Vela a „decapitat” conducerea spitalului

Vela a „decapitat” conducerea spitalului

CARANSEBEŞ – Doi directori ai Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș au fost destituiţi de primarul Marcel Vela.

Totul s-a întâmplat după ce edilul a efectuat o vizită inopinată în unitatea sanitară. Primarul s-a declarat extrem de nemulțumit de situația din spital, fapt pentru care atât directorul medical Horea Radu cât și cel economic, Maria Mălăescu, au fost demiși din funcții.

„Am făcut zilele trecute o vizită la spital pentru a verifica stadiul lucrărilor la șantierul proiectului european prin care aducem tehnică medicală de ultimă generație. Dacă proiectul decurge normal, am constatat însă la fața locului unele situații neplăcute, pe secții, pe etaje, pe culoare, în casa scărilor, în zona liftului, care m-au dezamăgit profund și în consecință am luat decizia de a revoca din funcție directorul medical și cel economic. Am numit un alt director medical în persoana chirurgului Nicolae Miculescu, iar pentru directorul economic, aflat în preavizul legal de 30 de zile, o să găsim o altă soluție de înlocuire, un om care este mai bun pentru acest post”, a precizat Vela.

Edilul-șef a adăugat că cei doi directori destituiți sunt foarte pregătiți în profesiile de bază, însă le lipsește implicarea. „Și foștii directori, cel medical și cel economic, sunt oameni pregătiți dar din punctul meu de vedere, ca management, ca și gospodari, cred că putem găsi oameni mai implicați, care pun mai mult suflet sau sunt mai bine pregătiți în managementul sanitar”, a concluzionat Marcel Vela.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/