Vela a primit avizul pozitiv al Comisiei de Apărare

Vela a primit avizul pozitiv al Comisiei de Apărare

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul desemnat al Afacerilor Interne a răspuns pe plac întrebărilor puse de membrii Comisiei pentru Apărare din Parlamentul României şi a primit aviz favorabil. Unul dintre şefii Comisiei este deputatul Ion Mocioalcă.

 

„Le mulţumesc celor care m-au votat. Nu voi dezamăgi“, a spus ministrul desemnat al Internelor.

„Este decizia mea personală să îl votez pe dl Marcel Vela chiar împotriva deciziei partidului din care fac parte“, a spus deputatul Ion Mocioalcă.

Printre întrebările adresate viitorului ministru de Interne s-au numărat şi cele referitoare la descretizarea Raportului din 10 august, dar şi cum va suplimenta personalul Poliţiei Naţionale pentru alegeri. „Vom descretiza raportul din 10 august nu pentru că ar conţine nu ştiu ce lucruri grave, ci pentru ca populaţia să aibă încredere în instituţiile Statului. Cât despre alegeri, organizarea corectă a acestora este prioritatea zero. Efective ale Poliţiei Naţionale, Locale şi Jandarmeriei vor asigura paza secţiilor de votare“, a spus Marcel Vela.

O altă măsură avută în vedere de Vela, ca ministru de Interne, este „reorganizarea Poliției Române, prin concursuri pentru funcții de conducere la toate nivelurile, în vederea stabilizării conducerilor acestora, dar și prin limitarea mandatelor de conducere pentru șefii de inspectorate județene, poliții municipale și orășenești și introducerea principiului mobilității pentru ofițerii cu funcții de conducere“.

Cât despre Poliţia Rutieră, ministrul desemnat de Interne a spus că vrea ca această instituţie să devină una de elită, respectată şi iubită de români.

Nina Curiţa

Sursa:http://www.caon.ro/vela-a-primit-avizul-pozitiv-al-comisiei-de-aparare/2345906