Vela vrea politisti care pot sa alerge

Vela vrea politisti care pot sa alerge

Scris de Nina Curița – CARANSEBEŞ – Cine nu stă bine la abdomene, rezistență sau viteză nu mai poate deveni polițist local în Caransebeș!

Administrația locală a decis să impună condiții eliminatorii pentru cei care vor să îmbrace această uniformă și nici polițiștii locali aflați deja în funcție nu vor fi scutiți de probe. Acestea vor fi susținute la nivel de verificare, în termen de două luni de la aprobarea acestora și la nivel eliminatoriu, în patru luni de la aprobarea hotărârii Consiliului Local.

„Am luat o măsură care e în interesul municipiului și al locuitorilor și mai puțin al infractorilor. Am observat că polițiștii noștri au început să aibă probleme cu uniformele, în sensul că nu se mai pot închide la ele iar pantalonii sunt mulați, în pas cu moda, cred că le e cam greu să alerge după un hoț. Așa că reintroducem probele sportive eliminatorii, polițistul local nu face muncă de birou, ci de teren și trebuie să fie pus la punct cu condiția fizică”, a motivat primarul Marcel Vela decizia administrației locale.

Testările vor cuprinde probe de alergare viteză 50 de metri (bărbați și femei), tracțiuni la bară (bărbați), abdomene (bărbați și femei), flotări (bărbați) și alergări rezistență – 1.000 de metri (bărbați) și 800 de metri (femei). De exemplu, un polițist local trebuie să alerge 50 de metri între 7,4 și 8,8 secunde iar o polițistă – între 9 și 11 secunde. Pe lângă aceste probe sportive, candidații trebuie să aibă măcar 1,75 metri (bărbați) și 1,65 metri (femei), criterii de înălțime care nu se aplică însă celor deja angajați.

Sursa: http://www.caon.ro/vela-vrea-politisti-care-pot-sa-alerge/1452936