Victorie ca o gura de oxigen in derbiul banatean. ACS Poli Timisoara – FC Caransebes: 2 – 1

Victorie ca o gura de oxigen in derbiul banatean. ACS Poli Timisoara – FC Caransebes: 2 – 1Victorie ca o gura de oxigen in derbiul banatean. ACS Poli Timisoara – FC Caransebes: 2 – 1

Scris de M. Hoster – ACS Poli Timişoara şi FC Caransebeş au marcat primul meci din noctură de pe „Dan Păltinişanu” din acest sezon. Gazdele au avut nevoie de două lovituri de la 11 metri pentru a reuşi să înscrie. Până la urmă Belu a înscris din cea de a doua şi a adus avantajul echipei sale. Caramsebeşul a egalat pe final de meci, dar Timişoara a reuşit să marcheze din acţiune şi a fost ACS Poli – FC Caransebeş: 2 – 1.

Dan Alexa a decis să schimbe componenţa echipei faţă de meciurile precedente. Iar din primul moment au intrat în teren Keita şi mult aşteptatul Pedro Henrique, deşi la conferinţa de presă premergătoare meciului el spunea că nu crede că va conta pe noul atacant. Dacă în ceea ce-l priveşte pe primul, influenţa s-a văzut clar, în ceea ce-l priveşte pe Hernrique acesta mai are de lucrat la sincronizarea cu colegii. Totuşi, a reuşit câteva faze bune la poarta adversă.

Prima repriză a fost un albă, niciuna dintre formaţii nu a reuşit să înscrie. Portarul oaspeţilor, Coca, a avut câteva intervenţii bune, scoţând şuturile lui Henrique, în minutul 3, şi Cânu, minutul 14, după un corner. La pauză s-a intrat cu un 0 – 0 oarecum fair-play faţă de desfăşurarea jocului.

Trec mai puţin de zece minute de la startul reprizei a doua şi arbitrul acordă 11 metri la un henţ în care, destul de neclar, „reuşit” de Goşa. Lazăr execută sub orice critică lovitura de penalty şi Timişoara rămâne tot fără gol. La scurt timp Lazăr avea să părăsească terenul, fiind înlocuit.

Poparadu, accidentat până la acest meci, a intrat în teren în partea a doua a meciului. Şi a făcut-o cu succes, el a căzut cu folos în careul celor de la Caransebeş. Avem un al doilea penalty, Belu înscrie de această dată şi ACS Poli trece în avantaj.

Apele aveau să se precipite pe final de meci. În minutul 84 Caransebeşul egalează la o fază în care apărarea timişoreană a fost visătoare. Săulescu a şutat, Pap a respins în lateral şi acelaşi Săulescu a marcat pentru egalare.

Timişorenii nu au fost de acord cu scorul şi la doar două minute au preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj. A fost o fază frumoasă pe dreapta, marca Bărbuţ, acesta a reuşit centrarea şi Nanu, singur cu toată poarta în faţă a reuşit să înscrie.

Până la finalul meciului cele două formaţii nu s-au mai remarcat decât printr-o ceartă cu împinsături la o fază de joc în careul timişorean.

ACS Poli Timişoara: Pap – Belu, Cânu, Scutaru, Neagu – Ov. Popescu – Keita, C. Eduardo, Lazăr – Bărbuţ, Pedro Henrique.
Rezerve: Smaranda – Bocşan, Poparadu, Nanu, Szekely, Trandu, Stavric.

Antrenor: Dan Alexa.

FC Caransebeş: Coca – Manea, Goşa, Dicu, Buşu – Săulescu, Artean, Precup, Poiană – Ad. Ganea – Himcinschi.
Rezerve: Bujor – Lupu, Muscă, R. Barbu, Gafiţa, Centea, Suru.
Antrenor: Sorin Bălu.

 

Sursa: http://www.caon.ro/victorie-ca-o-gura-de-oxigen-in-derbiul-banatean-acs-poli-timisoara-fc-caransebes-2-1/1458879