VIDEO! Sute de oameni salvați de Salvamont și elicopterul SMURD Caransebeș

CARAȘ-SEVERIN – Peste 100 de mașini cu peste 200 de turiști străini, care trebuiau să ajungă în această seară la un eveniment pe Aeroportul Caransebeș, sunt blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin. Mulți dintre pasagerii mașinilor au fost găsiți împingându-le prin pădure, pe diverse drumuri forestiere. Însă echipajul elicopterului SMURD Caransebeș i-a localizat pe turiștii rătăciți!

„Cei din mașini nu au probleme medicale, dar cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini. Informațiile sunt încă incerte și, se pare că pietre căzute din cauza ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini. Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara!”, a transmis Salvamont.

Operațiunea de salvare este în plină desfășurare. Un echipaj al elicopterului SMURD de la Caransebeș a fost în zonă pentru a identifica din aer persoanele și mașinile rătăcite, trimițând echipelor terestre coordonatele în care acestea se aflau.

JCS-L.A.

FOTO/VIDEO: IGAV

Player video

 
 

Sursa: https://caon.ro/video-sute-de-oameni-salvati-de-salvamont-si-elicopterul-smurd-caransebes/2410186/