Viitor roz pentru Sesu Rosu

Viitor roz pentru Sesu Rosu

CARANSEBEŞ – Cartierul Şesu Roşu ar putea cunoaşte în viitor o dezvoltare economică importantă. Peste 17 hectare de teren din zona fostelor unităţi militare, deţinute acum de Ministerul Afacerilor Interne, vor trece în proprietatea publică a municipiului Caransebeş.

Administraţia locală a aprobat deja transferul terenurilor, urmând ca în scurt timp să fie emisă şi o hotărâre de guvern în acest sens. În acelaşi timp, au fost gândite deja mai multe posibile destinaţii pentru întreaga suprafaţă.

„În virtutea bunei colaborări pe care o avem cu Ministerul Afacerilor Interne şi în perspectiva deschiderii unei unităţi militare în Caransebeş, am avansat ideea de a prelua excesul de teren din zona Arhivelor Naţionale, de pe Calea Timişoarei, în aşa fel încât să reabilităm şi să introducem în patrimoniul public respectivele suprafeţe. Cele trei destinaţii sunt de parc industrial, zona de locuinţe sociale şi baze şi terenuri sportive, mai ales că acolo a fost stadionul Victoria, iar unităţile militare aveau teren de sport”, a explicat primarul Marcel Vela.

Potrivit acestuia, prin preluarea celor 17 hectare de teren de la MAI, Caransebeşul îşi măreşte atât potenţialul investiţional cât şi resursele pentru a rezolva unele probleme importante ale municipiului.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro