Viitorul, la umbra a 200 de arbori

Viitorul, la umbra a 200 de arbori

CARANSEBEŞ – De luni, Parcul Teiuș din Caransebeș este mai bogat cu 200 de arbori și arbuști ornamentali.

Acțiunea de plantare face parte din proiectul transfrontalier „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Banat-Parcuri pentru viitor”, derulat de municipalitatea din Caransebeș în parteneriat cu Centrul pentru voluntariat și mișcarea pentru protejarea naturii din Pancevo.

De la primele ore ale dimineții, Parcul Teiuș s-a umplut de voluntari de la liceele „Traian Doda, „C.D. Loga” și Seminarul Teologic, cei peste 50 de elevi fiind extrem de încântați că pot da o mână de ajutor la o acțiune de protejare a mediului înconjurător, pentru majoritatea dintre ei Parcul Teiuș fiind un loc de recreere aproape zilnic.

„Mă bucur că am venit astăzi să plantez câțiva copaci în Teiuș pentru un aer mai curat. De câte ori vin în acest parc mă bucur de ce găsesc aici, este foarte frumos și cred că prin astfel de acțiuni, Teiușul rămâne același plămân verde de care avem nevoie”, ne-a spus Cristi Mateuț, elev la „Traian Doda”. Plantarea s-a derulat în zona centrală a Parcului Teiuș, care s-a îmbogățit de ieri cu 30 de platani și tei, 50 de arbuști de ienupăr și 120 de Spiraea și Forsythia.

Printre cei care au plantat câte un platan în Teiuș s-au regăsit și primarul Marcel Vela, viceprimarul Cornel Galescu și city-managerul Nicolae Borceanu. „Această zi este doar o etapă în proiectele noastre de a readuce Parcul Teiuș, o zonă de agrement istorică și recunoscută la nivelul întregului Banat, la frumusețea de altă dată. Sperăm ca și în viitor zona să fie cât mai frumoasă, cât mai placută, un adevărat reper și un spațiu în care oamenii se recreează și vin cu plăcere fie la Orășelul Copiilor, fie în Parcul de Sculptură, fie la stadionul de fotbal, fie pur și simplu să admire natura”, a spus și primarul Marcel Vela.

Proiectul „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Banat – Parcuri pentru viitor” beneficiaza de fonduri în valoare totală de 224.154 euro, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/