Vila Popov va fi reabilitata

Vila Popov va fi reabilitata

Preşcolarii aflaţi acum în vila fostului ministru de Externe bulgar, din perioada interbelică, vor fi mutaţi în condiţii mai bune.

Municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş a găsit soluţia pentru ca cei 15 preşcolari de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 din cartierul Teiuş să înveţe în condiţii mult mai bune. În cadrul ultimei şedinţe a legislativului local, primarul Marcel Vela a lansat propunerea ca grupa de copii să fie mutată în spaţiile rămase disponibile în clădirea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, amenajate la standarde moderne. Mutarea grădiniţei ar urma să se facă în primele luni ale anului viitor.

„Avem la SPADPP un spaţiu generos şi foarte modern, vom face şi o alee separată de acces în clădire, astfel că acei micuţi vor beneficia de toate condiţiile“, a spus edilul-şef, care a adăugat că actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa poate fi reabilitat şi readus la valoarea de odinioară.

Vila Popov a aparţinut fostului ministru de Externe al Bulgariei din perioada interbelică, atunci când Teiuşul era recunoscut ca staţiune climaterică. Potrivit primarului Vela, clădirea va fi reabilitată cu fonduri europene şi va primi destinaţia de centru cultural-turistic, aşa cum de altfel a decis în urmă cu mai mulţi ani legislativul local.

Lidia Almăjanu