Visul SMURD se va realiza

Visul SMURD se va realiza

 Înfiinţarea unei unităţi de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne la Caransebeş prinde din ce în ce mai mult contur.

Prezenţi la raidul aerian ce a avut loc joi pe aeroportul din capitala gugulanilor, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, şi şeful Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, generalul de brigadă Dorel Grădinaru, au declarat că municipiul de pe Timiş şi Sebeş poate fi locaţia necesară înfiinţării acestei unităţi speciale de aviaţie.

„Pentru noi, Caransebeşul este un punct important pentru că şi strategia noastră de dezvoltare pe această zonă cuprinde municipiul. Este important că autoritatea locală şi domnul primar Vela, în special, şi-au arătat întreaga disponibilitate în ce priveşte punerea la dispoziţia noastră a unor spaţii, hangare şi clădiri administrative. Lucrurile sunt în regulă, am văzut care sunt capabilităţile de pe acest aeroport, rămân cateva probleme legate de siguranţa zborurilor. Pe lângă elicoptereSMURD-ul va operaţionaliza în perioada urmatoare şi un avion, iar aterizarea şi decolarea unui astfel de aparat de zbor presupun măsuri de siguranţă deosebite“, a precizat Chiper.

De cealaltă parte, edilul-şef crede că o astfel de unitate militară poate fi vitală pentru locuitorii acestei zone.„Până la urmă viaţa este cel mai scump lucru pe care-l avem şi iată că factorii decidenţi, în baza strategiei CSAT, au decis că municipiul nostru poate fi vital pentru românii din această parte a ţării“, a spus Marcel Vela. Municipiul de pe Timiş şi Sebeş ar fi trebuit să aibă o unitate SMURD ce să deservească întreaga zonă de vest încă din 2011, însă, până la urmă, politicienii aflaţi la putere la acea dată au decis ca unitatea să fie realizată la Arad.

Nina Curiţa