Voleibalistii caransebeseni, foarte aproape de surpriza

Voleibalistii caransebeseni, foarte aproape de surpriza

Scris de Mircea Lepădatu – BUCUREŞTI – Dinamo Bucureşti – Banatul Caransebeş 3-2, în Campionatul Diviziei A1 de volei.

Volei Club Banatul Caransebeș a fost la doar câteva puncte de o mare surpriză în penultima etapă a turului Diviziei A1. Gugulanii, muștruluiți serios de conducere după înfrângerea din etapa trecută de pe teren propriu, au cedat la mare luptă partida de pe terenul ocupantei ultimului loc al podiumului, Dinamo București, asta și cu „ajutorul” celor doi fluierași.

Elevii lui Dan Banu au început slab meciul și au cedat primele două seturi, la 19 și la 21, însă au revenit spectaculos și au restabilit egalitatea, cu alte două parțiale tranșate la 21 și 23 în favoarea lor. În decisiv, caransebeșenii au condus cu 9-6, moment în care și-au intrat în rol cei doi arbitri, Dumitrescu şi Bârsan, care au fluierat doar pro-Dinamo și i-au impins pe bucureșteni spre victorie, spre nemulțumirea conducerii bănățene, gazdele impunându-se cu 15-12.

„Am făcut un joc mai slab în primele două seturi pe care le-am și pierdut însă băieții au revenit, au dat dovadă de un moral excelent și au restabilit egalitatea. În setul decisiv, am condus cu 9-6, dar atunci și-au intrat în rol cei doi arbitri, Ioan Bârsan (din Iași) și Cristian Dumitrescu (din Craiova), care, efectiv, nu ne-au lăsat să câștigăm și prin deciziile lor au favorizat pe față Dinamo București. Este păcat că în continuare se arbitrează ținându-se cont de numele echipelor ce joacă și nu de ceea ce se întâmplă pe parchet. Am luat legătura cu conducerea Colegiului de Arbitri imediat după meci și am solicitat ca acești doi arbitri să nu mai fluiere Banatul Caransebeș. În ce privește echipa noastră, trebuie să câștigăm meciul de acasă cu Baia Mare, ca să pregătim în liniște returul ce va începe în ianuarie și să ne îndeplinim obiectivul propus la începutul sezonului”, ne-a declarat, după partidă, președintele Banatului, Cristian Stepanescu. Nemulțumit de maniera de arbitraj a fost și primarul Marcel Vela: „Dacă și în volei se fac șmecherii la arbitraj ca la fotbal, mă întreb sincer dacă merită să mai investim în sport”.

Cu o etapă înainte de finalul turului, Banatul Caransebeș ocupă locul al 11-lea în elita voleiului românesc, cu opt puncte acumulate în zece meciuri.

 

Sursa: http://www.caon.ro/voleibalistii-caransebeseni-foarte-aproape-de-surpriza/1487189