Vom avea si noi piramida lui… Galescu

Vom avea si noi piramida lui… Galescu

 Municipiul Caransebeş va avea un punct de atracţie turistică pe Dealul Corcana, cel mai înalt punct din zonă.
 Este vorba de o structură metalică în formă de piramidă, care va avea în treimea superioară o platformă accesibilă turiştilor, iar pe cele patru faţete hărţi transparente din policarbonat cu principalele vârfuri montane din masivele Ţarcu, Semenic şi Poiana Ruscă.

Potrivit viceprimarului Cornel Galescu, proiectul în care se vor implica municipalitatea şi Clubul Montan îşi propune, pe lângă atragerea turiştilor, şi interesarea tinerilor în cunoaşterea zonei şi în activităţile de relaxare şi mişcare în aer liber. „E interesant că deasupraCaransebeşului, la aproape 500 de metri înălţime, să existe un punct de atracţie, un obiectiv spre care locuitorii şi turiştii să-şi îndrepte privirea. Este, în acelaşi timp, un pretext pentru a ieşi în natură, pentru a o cunoaşte, îndrăgi şi respecta, îndemnul fiind adresat mai ales celor tineri“, a precizat edilul ajunct, în acelaşi timp şi preşedinte de onoare al Clubului Montan.

Galescu a adăugat că şi Direcţia Silvică este interesată de această iniţiativă, în condiţiile în care odată folosite potecile de acces de cei care practică drumeţia sau ciclismul, agresiunile asupra pădurii se vor rări.

Lidia Almăjanu