Vor fi mutati in casa noua

Vor fi mutati in casa noua

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Din a doua parte a acestei săptămâni, 12 familii care locuiesc în condiții precare în două barăci din cartierul Balta Sărată își vor lua în primire noile apartamente sociale puse la dispoziție de municipalitatea din Caransebeș.
Acestea au fost amenajate în incinta fostului Spital de Psihiatrie din zona „Țarină” și vor fi închiriate către cele 12 familii. „În funcție de numărul membrilor unei familii, în fostul Pavilion Administrativ sunt apartamente cu trei camere, cu două camere și garsoniere, singura problemă fiind legată de amenjarea grupurilor sanitare. Am amenajat pentru moment şasegrupuri sanitare, câte unul la două familii, dar e mai bine decât la Balta Sărată, unde nu exista deloc grup sanitar”, a precizat viceprimarul Filip Strejariu.

Pentru a nu se distruge zona, având în vedere aspectulacesteia, cu foarte mulți copaci și spații verzi, municipalitatea a introdus mai multe clauze în contractul de închiriere. În cazul distrugerilor, chiriașii vor fi evacuați imediat fără a mai primi alte locuințe din partea administrației locale. Pe de altă parte, conducerea executivului local intenționează ca la primăvară să refacă și celelalte spații din incinta fostului Spital de Psihiatrie, pentru a fi folosite tot ca locuințe sociale.