Vor fi scosi din baraci si cazati in conditii umane

Vor fi scosi din baraci si cazati in conditii umane

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Două din barăcile care adăpostesc mai multe familii din cartierul Balta Sărată vor fi demolate.

 Cel puţin asta a decis consiliul ocal în ultima ședință, ca urmare a faptului ca cele două imobile se află într-o avansată stare de degradare iar o iarnă grea le-ar putea pune, efectiv, la pământ.

„Respectivele imobile, în care locuiesc preponderent cetățeni de etnie romă, sunt într-o avansată stare de degradare, sunt într-o rână. Din punct de vedere al integrității construcțiilor pot fi probleme la iarnă, nefiind exclus ca greutatea zăpezii să ducă, într-un final, la afectarea sau prăbușirea lor peste cei care locuiesc în ele. În aceste condiții, cele două barăci cu etaj vor fi demolate în cel mai scurt timp. În locul lor vom amenaja o zonă verde și de recreere astfel încât cetățenii din cartierul Balta Sărată să poată avea și alte alternative, mult mai bune, în ceea ce privește plimbarea, relaxarea și amenajarea estetică a zonei”, a explicat primarul Marcel Vela decizia administrației locale.

Municipalitatea nu va lăsa pe drumuri, în prag de iarnă, cele 12 persoane care locuiesc încă în barăcile ce vor cădea pradă buldozerelor. Pentru aceşti oameni au fost amenajate deja spații confortabile de locuit în clădirea care a adăpostit, până în urmă cu câțiva ani, Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență dinCaransebeș, situată pe strada Spitalului, în zona cunoscută de localnici drept „Țarină”.

Sursa: http://www.caon.ro/vor-fi-scosi-din-baraci-si-cazati-in-conditii-umane/1459641