Vor fi sprijiniti si in 2015

Vor fi sprijiniti si in 2015

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș va continua și anul viitor parteneriatul social cu Federația „Caritas”.

Federaţia aparţine Diecezei Timișoara iar colaborarea are loc în proiectul „Centrul de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu”. Concret, aproximativ 60 de persoane vârstnice singure din Caransebeș, cu dizabilități sau nevoi de recuperare pe termen lung sunt ajutate cu consultații medicale, asigurare și administrare de tratament medicamentos, ajutor material și financiar, ajutor la cumpărături, sprijn în deplasare.

„Consiliul Local a aprobat continuarea acestui parteneriat pe care îl avem cu Federația Caritas pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu. Avem deja o tradiție cu acest parteneriat, noi ca administrație fiind de mulți ani implicați în această acțiune socială în sprijinul persoanelor defavorizate din Caransebeș. Există fonduri și susținere din partea noastră și pentru 2015 astfel că vom conlucra și, pe această cale, mulțumesc Federației Caritas pentru implicarea în viața socială a municipiului”, a declarat primarul Marcel Vela, la finalul ședinței legislativului local.

Municipalitatea va asigura și în 2015 salariile pentru doi îngrijitori, suma totală ridicându-se la aproape 30.000 de lei.

Sursa: http://www.caon.ro/vor-fi-sprijiniti-si-in-2015/1483564