Vor sa spele „pata edilitara“

Vor sa spele „pata edilitara“

CARANSEBEŞ – Municipalitatea încearcă să readucă în patrimoniul urbei un imobil lăsat de mai multă vreme în paragină de actualii proprietari.

Este vorba de clădirea cunoscută de localnici drept Clubul CFR, situat în zona centrală, pe strada Nicolae Bălcescu, aflată acum în proprietatea Ministerului Transporturilor.

Reprezentanţii administraţiei locale consideră că imobilul aparţine de drept Statului Român, astfel că legislativul local a dat undă verde angajării unui apărător în litigiul care va fi demarat în perioada următoare.

„Imobilul reprezintă o pată edilitară neplăcută pentru zona centrală. Clădirea, în fond, este a municipiului, a fost cumpărată în anul 1949 de Statul Român care în Caransebeşeste reprezentat de primărie. Imediat după Revoluţie, într-un mod, să spunem, neclar, cei de la CFR s-au intabulat pe clădirea respectivă deoarece o aveau în folosinţă înainte de 1989. Sperăm ca în urma procesului pe care îl vom intenta Ministerului Transporturilor să redobândim acest imobil în patrimoniul public al Caransebeşului“, le-a spus primarul Marcel Vela aleşilor locali.

Fostul Club CFR era alcătuit pe vremuri din sală de cinema, popicărie şi săli de dans, iar acum, potrivit oficialilor municipalităţii, ar putea fi folosit ca şi Club al Elevilor, evident, după o reabilitare totală.

Nina Curiţa