Vremea recoltei pentru gugulani

Vremea recoltei pentru gugulani

CARANSEBEŞ – Festivalul tradiţional Toamna la gugulani a debutat joi în municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

 

Într-un decor demn de un festival al bunului gust românesc, Toamna la gugulani a debutat cu sute de localnici din întreaga zonă, veniți în cea mai mare piață din Caraș-Severin pentru a se bucura de produsele acestui anotimp. Zeci de comercianți din Banat, Oltenia și Ardeal au expus legume şi fructe, flori de sezon, must, vin, ţuică şi dulceţuri, produse apicole, de panificaţie şi patiserie, brânzeturi și mezeluri specifice zonelor din care provin.

 

Pentru prima zi, vânzările au mers destul de bine, atât producătorii cât și cei veniți să se aprovizioneze fiind mulțumiți de raportul dintre cerere şi ofertă. „Suntem la ediția a V-a, e un succes. Avem vreme bună, dar și un număr record de comercianți care s-au înregistrat până în prezent. Cred că și cetățenii Caransebeșului sunt mulțumiți de tot ce se expune, este o toamnă bogată și cred că sunt toate premisele ca să fim optimiști și cu ce va fi pe viitor“, a spus primarul Marcel Vela.

Cei mai buni producători, care vin de ani de zile în piața din Caransebeș, au fost răsplătiţi cu diplome și premii în bani, însă și ei le-au întors organizatorilor gestul. Doi dintre reprezentanții acestora le-au dăruit primarului Vela și președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, papornițe oltenești de Sadova, pline cu praz și alte verdețuri de sezon, ceea ce l-a făcut pe șeful județului să exclame: „Frunzăverde a primit frunză verde! Dar fiindcă DNA-ul nu doarme, donez aceste produse unui cămin de bătrâni, sigur se vor bucura de ele!“.

Și pentru că oricărui  festival  îi șade bine și cu petrecerea, pe scena amenajată în Piața Centrală au urcat taraful „Olanii“ și numeroase ansambluri folclorice, care au întreținut pe tot parcursul zilei o atmosferă de veselie și voie bună.

Sursa: http://www.caon.ro/vremea-recoltei-pentru-gugulani/1465686