Vreti parcuri? Aveti grija de ele…

Vreti parcuri? Aveti grija de ele…

Vreti parcuri? Aveti grija de ele…
 Municipalitatea din Caransebeş vrea implicarea cetăţenilor în protejarea locurilor de joacă din cartiere.

Asta după ce mai multe astfel de spaţii pentru copii, realizate în ultimii ani de administraţia locală, au fost vandalizate fie din teribilism, fie din răutate, în unele cazuri ajungându-se ca toboganele să fie pregătite pentru a fi furate şi valorificate la fier vechi.

Conducerea executivului local a prevăzut în bugetul pentru 2013 reabilitarea celor 17 locuri de joacă şi amenajarea altora noi, însă doar după ce asociaţiile de proprietari se vor angaja că vor avea grijă de aceste locaţii.

„Primăria nu poate investi la nesfârşit în reabilitarea acestor locuri de joacă doar ca să oferim posibilitatea unor teribilişti să le distrugă şi să-şi bată joc, până la urmă, de banii cetăţenilor. Noi venim cu soluţiile de finanţare şi întreţinere dar atâta vreme cât asociaţiile de proprietari nu se implică să preia aceste locaţii, să le supravegheze, nu vom demara aceste investiții“, a precizat primarul Marcel Vela.

Potrivit edilului-şef, municipalitatea încearcă în acest mod să responsabilizeze cetăţenii să aibă o mai mare grijă de lucrările realizate din bani publici, fie că sunt piaţete, fântâni ornamentale sau locuri de joacă.

Lidia Almăjanu