Zborul de noapte asteapta lumina

Zborul de noapte asteapta lumina

CARANSEBES – Chiar daca aeroportul din Caransebes a fost readus la viata prin inaugurarea noii unitati de aviatie a MAI, zborul pe timp de noapte ramâne, cel putin pentru moment, o problema.

Solutia gasita de autoritati: un sistem de balizaj care sa fie montat pe pista aeroportului. Lasat în paragina, acesta nu mai detine de ani buni un astfel de sistem cu care sa se poate opera pe timp de noapte sau în conditii de vizibilitate scazuta.

,,Încercam sa realizam acum un parteneriat cu Consiliul Judetean si cu detinatorul aeroportului, fie prin cheltuiala proprie, fie prin accesarea unor fonduri. Dorim sa facem un sistem de balizaj pe aeroport pentru ca elicopterele si avioanele sa poata ateriza si noaptea sau în conditii de ceata”,a precizat primarul Marcel Vela. 

Potrivit acestuia, sistemul de iluminat nocturn va fi util atât agentului economic ce administreaza aeroportul, cât si Romatsa. ,,Cu un sistem de balizaj functional, nu mai ramâne decât sa se gaseasca operatorul care sa aduca pe Caransebescurse aeriene. Criza a decantat agentii economici, au aparut privati care opereaza cu zboruri low-cost si nu este exclus ca acestia sa doreasca sa vina si aici, daca le vom oferi conditiile necesare, adica turn de control, balizaj si alte facilitati. Cred caaeroportul din Caransebes are potentialul pentru curse de pasageri„, a mai spus Vela.

Lidia Almajanu

Sursa: http://www.caon.ro/