Zone reamenajate, spatii verzi, locuri de parcare

Zone reamenajate, spatii verzi, locuri de parcare

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Lucrările de infrastructură edilitară se află, în continuare, pe agenda municipalității. Chiar zilele trecute, administrația locală a predat constructorilor amplasamentul pentru realizarea străzii Vârful Piatra Albă, în apropiere de cartierul Valea Cenchii.

Cu această stradă, Primăria speră să realizeze un prim pas în dezvoltarea urbanistică a întregii zone, ce va continua mai apoi cu introducerea rețelelor de utilități. „Este o stradă nouă, prima care se va construi de la zero, pe un teren viran care era folosit doar ca pășune sau nu era folosit deloc. Această stradă, care va fi paralelă cu strada Valea Cenchii, va deschide întreaga zonă pentru ca în perspectivă, odată cu introducerea canalizării și a celorlalte utilități în Valea Cenchii, municipiul să poată fi extins“, a explicat primarul Marcel Vela. Tot în aceste zile, o altă zonă, de data aceasta centrală, este aproape de a fi reabilitată în întregime. Este vorba de zona Mihail Halici, pe care Primăria a amenajat-o cu spații noi de parcare, spații verzi și de recreere.

„Spre bucuria noastră, locatarii care, inițial, au fost împotriva acestei investiții s-au convins de utilitatea ei și sunt încântați de cum arată zona. Vom veni și cu niște modernizări suplimentare gen lampadare ornamentale și foișoare pentru relaxarea locatarilor. În ceea ce privește locurile de parcare din zonă, prioritate vor avea cei care au avut garaje. Dacă dânșii nu vor opta pentru aceste locuri, le vom repartiza altor locatari din zonă sau le vom scoate la licitație“, a mai spus edilul Caransebeșului.

Sursa: http://www.caon.ro/zone-reamenajate-spatii-verzi-locuri-de-parcare/1463376