Zonele speciale, protejate si cu amenzi

Zonele speciale, protejate si cu amenzi

CARANSEBEŞ – Municipiul are oficial, de câteva zile, două zone de interes turistic. Este vorba despre Teiuș și Valea Cenchii, pentru care aleșii locali au gândit perspectiva unor circuite turistice sau alte investiții care să facă din cele două zone o foarte cautată destinație pentru amatorii de turism în aer liber.

„Consiliul Local a fost de acord ca Teiușul și Valea Cenchii să fie declarate zone turistice pentru că există această perspectivă ca inclusiv pădurea, până spre vârful Corcana, să fie deschisă unor circuite turistice sau să fie accesate fonduri europene pentru destinație turistică. Decizia noastră vine în sprijinul celor care doresc să facă investiții în potențiala zonă turistică Teiuș, cuprinsă între malul stâng al râului Timiș, vârful Corcana și strada Valea Cenchii”, a explicat primarul Marcel Vela în plenul legislativului.

Odată declarate zone de interes turistic, în Teiuș și Valea Cenchii se interzice accesul turmelor de animale, realizarea de saivane dar și transhumanța turmelor care vin pe raza Caransebeșului din alte unități administrative. Acestea vor avea la dispoziție alte rute ocolitoare iar în cazul în care acestea nu vor fi respectate, deținătorii turmelor vor fi amendați cu sume între 1.000 și 2.500 de lei.

Sursa: http://www.caon.ro/zonele-speciale-protejate-si-cu-amenzi/1452626