Chipuri in oglinda caricaturii

Chipuri in oglinda caricaturii

CARANSEBEŞ – În cadrul Serbărilor Cetăţii a avut loc şi cea de-a treia ediţie a Salonului de Grafică Satirică şi Caricatură.

Galerie foto

Desfăşurat la Galeria „Corneliu Baba“, evenimentul a arătat înca o dată că umorului îi stă bine la Caransebeş. Patronat de maestrul Ştefan Popa Popa’s, gugulan get-beget şi cetăţean de onoare al municipiului, salonul a cuprins pe simeze caricatură veche, extrem de actuală pentru situaţia României de astăzi, dar şi lucrări ale unor artişti de renume din întreaga lume, selectate riguros de maestrul Popa’s.

 

„Important este că, potrivit regulamentelor internaţionale,Salonul de la Caransebeş va intra peste doi ani în circuitul internaţional nu numai ca şi participare, dar şi cu dreptul de a premia artiştii din străinătate“, a precizat Popa’s, adăugând că o altă latură a manifestării va fi aceea de încurajare şi promovare a tinerelor talente. Trei dintre acestea au şi fost premiate la Caransebeş. Este vorba despre Adelina Crivac, considerată deja la doar 9 ani de către maestrul Popa’s „una dintre cele mai tari artiste pe care le va da România”, de Bianca Bălăşoiu şi de Horia Marin.

Nu a rămas deoparte nici subiectul Muzeului Caricaturii pe care Ştefan Popa Popa’s, în colaborare cu administraţia locală, intenţionează să-l deschidă în oraşul natal, spaţiul fiind deja găsit în sediul fostului Parchet, monumentul istoric fiind prima clădire cu etaj din Caransebeş.

„În acest loc dorim să facem o oază pentru suflet şi spirit, un muzeu cu expoziţie permanentă care se va numi Ştefan Popa Popa’s. Cu ajutorul unei finanţări norvegiene facilitate de maestrul Popa’s, vom duce la bun sfârşit iniţiativa de realizare a muzeului. Îi mulţumesc lui Ştefan Popa Popa’spentru că sunt puţini români care ştiu să revină de unde au plecat şi să redea acestor locuri un plus prin valoarea lor personală“, a spus, în încheiere, primarul Caransebeşului, Marcel Vela.