Liftul care poate salva multe vieţi!

Primarul Felix Borcean a anunțat recent că s-a deplasat la spital împreună cu cei de la comandamentul SMURD, iar la final au identificat o soluție care să vină în sprijinul pacienților a căror viață depinde poate de câteva secunde în plus sau în minus.

„Am făcut cu cei de la comandamentul SMURD de la aeroport o vizită la spital și finalmente am conchis că cea mai bună variantă ar fi un lift exterior, ca să nu mai mutăm nici zona de aterizare a elicopterului SMURD și nici aleea care face legătura cu spitalul, plus rampa aceea. Am făcut și o probă, am mers cu dl doctor Cotoșpan și, într-adevăr, unghiul de înclinare e foarte mare pentru a căra un pacient cu targa. Și atunci mergem direct pe colțul spitalului, punem un lift exterior. Și nu e cine știe ce cost, chiar am căutat, e mai puțin decât să asfaltez o suprafață mare, să mai fac niște alei și spargeri prin spital. E cea mai simplă și cea mai elegantă, până la urmă, soluție!”, a precizat primarul Caransebeșului.

În prezent, elicopterul SMURD aterizează în spatele spitalului, de unde pacienții sunt urcați într-o ambulanță și duși la Urgențe, pe o distanță de 150 de metri! Operațiune care, pe ceas, durează cam 12 minute (2 minute drumul plus 10 minute timpul de predare la ambulanța de legătură), spun cei care operează elicopterul SMURD Caransebeș!

JCS-R.M.