Patru constructori vor milioanele pentru trotuarele Caransebeșului

Chiar în ultima ședință a consiliului local, directorul Direcției de Strategii, Liviu Jigoria-Oprea, a fost întrebat de aleșii locali despre stadiul în care se află proiectul cu trotuarele. „Lucrarea este licitată deja, suntem în faza de evaluare, dar acum a venit această ordonanță care nu ne mai lasă să semnăm contracte în acest an nici măcar pe <<Anghel Saligny>>, deci din ianuarie semnăm contractul.”, a fost răspunsul oferit de acesta aleșilor locali.

Separat de acest proiect, accesurile la case în zonele unde se modernizează trotuarele urmează să se facă din bugetul local, așa cum a declarat primarul Felix Borcean: Asta e partea noastră, am spus că o integrăm, faptul că noi asfaltăm intrările la fiecare proprietate e o investiție din bugetul local, nu face parte din proiectul pe <<Anghel Saligny>>!

Patru asocieri de firme s-au înscris la licitația organizată de municipalitate. Sunt constructori din Caransebeș, Hațeg, Craiova și Târgu Neamț, care vor cele peste 11 milioane de lei. Până în 4 ianuarie, se evaluează tehnic și financiar cele patru oferte, urmând ca apoi, așa cum preciza directorul Jigoria-Oprea, să se desemneze un câștigător și să se semneze contractul, pentru ca în primăvară, odată cu încălzirea vremii să se treacă la lucrările propriu-zise.

JCS-R.M.