Primăria Caransebeș a lansat licitația pentru autobuzele electrice

9 milioane de lei a pregătit municipalitatea pentru această licitație pentru care așteaptă oferte până în 22 iunie 2023, dată la care eventualele oferte ar trebui deschise, alte trei luni fiind prevăzute pentru evaluarea acestora. După desemnarea unui câștigător, acesta va avea la dispoziție 18 luni pentru a furniza autobuzele și stațiile de încărcare. Noile autobuze nepoluante vor completa parcul auto de transport public existent în prezent (patru autobuze cu o vechime de șase ani și două microbuze cu o vechime de cinci ani, care consumă anual, în total, peste 35 de tone de combustibil).

„Sper să se prezinte mai mulți ofertanți la licitație, ca să avem de unde să alegem și să nu avem eventuale contestații care să ne întârzie în derularea acestui contract. Ar trebui ca în 2024, dacă totul decurge normal, să vedem aceste autobuze electrice pe străzile din Caransebeș.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Proiectul Primăriei Caransebeș a fost depus în parteneriat cu cele din Buchin și Turnu Ruieni, incluzând și două trasee periurbane, până la Borlova, respectiv până în centrul Buchinului, pe lângă cele patru operate în prezent de Transal Urbis.

JCS-R.M.

 

Sursa: https://caon.ro/primaria-caransebes-a-lansat-licitatia-pentru-autobuzele-electrice/2408548/