Au marcat pe harta medicala a tarii

Au marcat pe harta medicala a tarii

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Un RMN ultramodern a fost adus miercuri la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Aparatul reprezintă ultima achiziție realizată de municipalitate în cadrul proiectului european de modernizare a secției de Radiologie, derulat în ultimul an de zile.

„E vorba de un aparat de rezonanță magnetică de înaltă performanță pentru investigarea întregului corp, are ca și softuri pachete de programe de bază pentru cap, gât, coloană, abdomen, ortopedie, inclusiv aplicații pediatrice dar și programe suplimentare gen angiografie, studii de spectroscopie care nu se fac în foarte multe locuri din țară sau stație de postprocesare pe care se fac evaluări”, a explicat reprezentantul firmei Siemens, Ovidiu Miron. Prin această achiziție de aparatură, administrația locală speră ca spitalul dinCaransebeș să devină un reper pe harta medicală a României.

rmn

„Mult așteptatul RMN, piesa cea mai grea din această achiziție făcută din bani europeni și din contribuția de la bugetul local, închide ciclul dotărilor pe care noi le-am gândit și planificat pentru acest segment de servicii. Aparatul vine în ajutorul corpului medical pentru a face cu precizie diagnosticări și pentru a recomanda cele mai bune tratamente pentru salvarea vieților. Să fie într-un ceas bun și municipiul Caransebeș să fie un reper important pe harta medicală a României!”, a declarat și primarul Marcel Vela.

rmn2

Prin proiectul cu finanțare europeană, municipalitatea a reușit să doteze principala unitate spitalicească din zona Caransebeș cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 4 milioane de euro.

Sursa: http://www.caon.ro/au-marcat-pe-harta-medicala-a-tarii/1453624