Şcoli, licee, internate! Primăria le-ar face pe toate…

În bugetul pe 2022 au fost prinse sumele necesare, însă primarul Felix Borcean mizează și pe alte surse, gen PNRR sau fonduri europene. Pe lângă reparațiile care se fac în fiecare an, sunt și lucrări mai ample, cum ar fi la Colegiul Național „Traian Doda”, sau la Generală 2 din cartierul Pipirig, acolo unde în această iarnă au fost ceva probleme cu încălzirea câtorva clase.

„Planșeul de la <<Traian Doda>> are o valoare de peste 500 de mii de lei, finalizăm și centrul sportiv de la Liceul <<Decebal>>, acea sală de sport pentru judo și lupte, chiar din față, de la stradă, fosta cantină. Avem o grămadă de studii, care și astea costă o grămadă de bani pentru licee. Spre exemplu pentru același Liceul <<Decebal>>, dar corpul B, adică Generală 2, întreaga școală e prinsă pe un proiect de reabilitare energetică, ceea ce include centrală nouă și toată rețeaua termică. De asemenea, sunt prinse și reparații școli și grădinițe în bugetul pe acest an”, a explicat Borcean.

Primăria nu a uitat nici de o clădire care nu face cinste Caransebeșului, situată foarte aproape de zona centrală. E vorba de fostul internat de la „Traian Doda”, ajuns astăzi loc de adăpost pentru diverse persoane și aflat într-o stare avansată de degradare. „Avem internatul de pe Nicolae Popea, pe care, dacă nu mă înșel, îl avem propus pe PNRR. Deocamdată nu putem să facem altceva decât cazare elevi acolo, pentru că are destinația de internat școlar și dacă va fi reabilitat prin fonduri guvernamentale sau europene, trebuie păstrată această destinație. Probabil, îl vom putea folosi în același regim ca și cel de la Cazare și Servicii. A mai făcut parte din Cazare și Servicii, au renunțat la el, e al nostru acum”, a mai precizat primarul Felix Borcean, care nu exclude ca municipalitatea să se orienteze și spre alte surse de finanțare pentru refacerea infrastructurii școlare a Caransebeșului.

JCS-Răzvan Mihalcea