VIDEO! Echipajul elicopterului SMURD Caransebeş şi Salvamont, o forţă salvatoare

 

După cum ştiţi, duminică, echipajului elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș (format din comandorii Ciprian Rusu, Nicolae Carra şi medicul Şerban Mateşoane), Salvamont Gorj şi salvamontistul Alin Albu de la Salvamont Caraş-Severin, coordonaţi de şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, au avut o acţiune de troliere prin care au salvat, lângă Lacul lui Iovan, un turist căzut de pe stânci.

Ieri, după-amiază, elicopterul SMURD Caransebeş şi salvamontişti de la Salvamont Hunedoara au salvat în Poiana Muierii din Masivul Şureanu o altă persoană pe care au dus-o la Spitalul Petroşani. Din echipa de intervenţie au făcut parte cunoscutul parapantist și sportiv de aventură Toma Coconea, medicul Alexandru Brici,şeful UPU Reşiţa, şi comandorul Nicolae Carra.

„Cotele de încredere între piloţii Inspectoratului General de Aviaţie şi salvamontiştii din diverse judeţe în care îi sprijinim la intervenţii au atins limite înalte. Ne bucurăm de această colaborare şi cu cât conştientizăm că ei nu pot fără noi, noi nu putem fără ei în diverse misiuni, cu atât este mai bine. Să gândim constructiv şi să salvăm vieţi!“, ne-a spus şeful Punctului de Operare Aeromedicală de la Caransebeş, comandorul Nicolae Carra.

JCS-Nina Curiţa

Sursa: https://caon.ro/echipajul-elicopterului-smurd-caransebes-si-salvamont-o-forta-salvatoare/2411292/