Casă transformată în depozit de gunoi

Casă transformată în depozit de gunoi

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Un bătrân din Caransebeș a făcut din propria locuință un adevărat focar de infecție, după ce ani de zile a strâns tot felul de gunoaie până nu a mai putut intra în casă.

Totul s-a întâmplat pe strada Pipirigul Mic, unde nea Tuțică, așa cum îi spun vecinii, a colecționat gunoaie până și-a umplut la refuz casa, curtea și grădina. Cum nu mai avea loc de gunoaie, ajungând să se cațere pe acestea pentru a intra în casă, nea Tuțică a depozitat câteva și în fața locuinței, ceea ce i-a determinat pe vecini să ia atitudine și să sesizeze Primăria, Poliția Locală și Transal Urbis. Astfel că, astăzi, la prima oră a dimineții, angajații SPIR, cu sprijinul operatorului de salubritate, au trecut la curățarea locuinței, operațiune care, dacă ținem cont de imensa cantitate de deșeuri găsită la fața locului, ar putea dura câteva zile. Întrebat ce avea de gând să facă cu atâtea gunoaie, nea Tuțică ne-a spus: „Le strâng de câțiva ani, de unde am apucat și eu, am zis că le duc la fier vechi să fac un ban, că am restanțe la curent, la impozit, dar nu am mai apucat, am și în grădină, și în casă”.

Vecinii bătrânului ne-au declarat că nu au nimic cu el, e un vecin pașnic, doar că are această problemă cu gunoaiele pe care le aduce acasă. „L-am rugat de ani de zile să nu mai aducă, dar nu ne-am putut înțelege cu el. Am zis că-i dau un milion să pun în grădină, a zis că nu, uitați, în iarna asta i-a picat și șoprul, e focar de infecție. Nu a fost așa, de vreo opt ani e așa, cât a trăit tatăl lui gospodăria era ok. Nu e violent, dar cred că are ceva probleme. Se duce cu căruțul, mai ales seara, și le aduce acasă de la gunoi”, am aflat de la o vecină cu gospodăria lipită de cea a lui nea Tuțică.

La fața locului a venit și primarul Felix Borcean, care a discutat cu bătrânul. „Vreau să-i felicit pe cei de pe strada Pipirigul Mic pentru spiritul civic, pentru că ne-au informat și direct, și pe rețelele de socializare. Poliția Locală, SPIR și Transal s-au deplasat la fața locului și încearcă să curețe acest minideponeu privat din curtea și locuința unei persoane care, din ce am înțeles, are și ceva probleme de natură psihică. Nu sunt de dorit astfel de situații, sunt focare de infecție, lucrurile trebuie rezolvate cât se poate de repede. Omul a strâns ani de zile aceste… nici nu știu cum să le numesc, poate dumnealui a considerat că-i vor fi de folos la un moment dat”, a precizat Borcean, acesta cerând și pe mai departe implicarea civică a cetățenilor, care pot împiedica astfel de situații neplăcute.

Sursa: http://www.caon.ro/casa-transformata-in-depozit-de-gunoi/2222833