CSM Caransebeș, victorie în patru seturi cu CSU Târgu Mureș

După un prim set în care au început bine, dar au capotat spre final, fetele de la CSM Caransebeș au redus din greșeli și le-au câștigat pe următoarele trei: 20-25, 25-21, 25-22, 25-17. S-a terminat 3-1 pentru CSM, același scor cu care caransebeșencele pierduseră săptămână trecută pe terenul celor de la CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, o echipă cu majoritatea jucătoarelor campioane naționale de junioare. A fost ultimul meci din această ediție de campionat în fața propriilor suporteri pentru CSM Caransebeș.

„A fost o serie foarte grea, iar azi am reușit o victorie de palmares, am bătut campioanele naționale ale României la juniori, ceea ce contează foarte mult pentru noi. Azi am fost o echipă, am ajuns să jucăm ceea ce am cerut de la începutul campionatului, n-am fost sudate, pentru că diferența de vârstă dintre ele este foarte mare, de la peste 30 de ani, mămici, să nu zic vârsta lor, la 14 ani, este o diferență enormă, a fost un salt maxim pentru fete. Le mulțumesc pentru dăruirea pe care au avut-o la antrenamente în mod special și la joc. Roxi Valagiurgi e o jucătare completă, la un moment dat, la junioare a fost cea mai bună din țară, se vede clar valoarea, ce-i cer, aia joacă, și centru ar juca dacă o pun. Nicoleta Arjoc a fost junioara mea, e studentă, a reluat voleiul după doi ani, altele după 10 ani. Începutul campionatului a fost mai greu pentru noi, am și spus că ne vom da drumul la joc în partea a doua. Mulțumesc din suflet oamenilor care vin la sală să ne susțină, fără ei nu am face nimic!”, a declarat profesoara Laura Andrei.

CSM Caransebeș: Andrada Drăghina, Anda Sîrbu, Roxana Pașalău, Nicoleta Fiat, Nicoleta Arjoc, Roxana Valagiurgi (căpitan), Maria Boșka, Maria Pascal, Maria Țițirigă, Denisa Popa și Mariana Dima.

Profesoara Laura Andrei, antrenoarea CSM-ului, se gândește deja la sezonul viitor, care va începe în toamnă, ediția 2023-2024 fiind una de acomodare pentru o echipă încropită și înscrisă în Divizia A, Seria Vest, toamna trecută, pe ultima sută de metri: „Pentru sezonul viitor vrem să mai aducem două-trei jucătoare, dacă ne ajută municipalitatea, să ne batem pentru locurile 1-2, chiar dacă nu se dorește promovarea, să ne batem acolo sus, unde am fost întotdeauna!”

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/csm-caransebes-victorie-in-patru-seturi-cu-csu-targu-mures/2417943/#google_vignette