„FacemBine” a ajuns din nou la Caransebeș

De la laptopuri și mănuși de portar de fotbal, până la încălțăminte și îmbrăcăminte de sezon, fără să mai punem la socoteală dulciurile. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit după un parcurs de 2000 de kilometri și aproape 400 de copii vizitați să ajungem la Caransebeș, la acești copii și tineri minunați, pe care ne bucurăm foarte mult că putem să-i ajutăm și să le aducem un zâmbet în perioada aceasta specială a Crăciunului. Iar bucuria lor este și o recompensă pentru noi, acte de acest gen ne încarcă și ne învață lucrurile pe care trebuie să le facem în viață. Sigur revenim aici și cu alte ocazii!”, ne-a spus Claudio, voluntar E.ON.

Abel Stan, acum student la Medicină, e unul din tinerii care s-au bucurat de cadourile primite, în cazul lui, un laptop care-l ajută foarte mult la facultate: „Sunt sigur că o să mă ajute și o să-mi ușureze foarte mult munca. Am început cu biochimia, am fost student doi ani, dar la Medicină se simte diferența, e un nivel de dificultate foarte mare, însă dacă faci asta din pasiune e foarte frumos. Nu știu ce o să-mi rezerve viitorul, dar mi-ar plăcea să fac medicină de urgență sau pe ATI, asta mi-aș dori.”

Nu e singurul tânăr care a răzbit în viață cu ajutorul profesorilor Mietta și Cosmin Petruța-Iovanovici, cei doi fiind pentru copiii de la Kinderhilfe ca niște părinți. Și nu de ieri, de azi, ci de aproape 20 de ani care se împlinesc luna viitoare. Iar vizita celor de la E.ON a picat cum nu se putea mai bine. „O vizită de acest gen pentru copii înseamnă foarte mult, este fantastic, cu atâtea pachete, cu așa surprize mari și neașteptate, studenții noștri nu se așteptau să primească laptopuri. Uitați-vă la ei, cum freamătă, nu mai stau locului, înseamnă foarte mult, pentru că nu foarte des se întâmplă așa ceva la noi la centru. Sunt 18 copii, e un after-school, venim după școală, servim o masă caldă, facem lecțiile, ne jucăm, iar când avem timp ne plimbăm cu bicicletele, vizităm locuri din apropierea Caransebeșului sau zonele montane. Și în weekenduri avem activități pentru ca acești copii să se simtă bine, pentru a se integra mult mai bine în societate și să aibă acces la orice informație.”, ne-a declarat Cosmin, mândru nevoie de mare de copiii și tinerii de care are grijă la centru.

Și pentru că se apropie Crăciunul, colindele cântate de copii nu puteau să lipsească, ceea ce i-a făcut pe membrii caravanei E.ON să fie siguri de un lucru: „Ce fain e să faci bine!”

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/facembine-a-ajuns-din-nou-la-caransebes/2415980/