Schimburile culturale au un punct comun

Schimburile culturale au un punct comun
CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș a achiziționat o scenă mobilă ce va fi folosită pentru diversele activități cultural-educative ce se vor desfășura în Parcul Teiuș.

Fondurile pentru achiziționarea scenei provin din proiectul transfrontalier „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătățireacalitățiiviețiicetățenilor din Banat – Parcuri pentru viitor”, derulat de municipalitatea din Caransebeșîn parteneriat cu Centrul pentru voluntariat și mișcarea pentru protejarea naturii din Pancevo. Scena mobilă va fi pusă la dispoziția Casei de Cultură „George Suru” pentru diversele manifestări culturale pe care municipalitatea le derulează înParcul Teiuș sau în alte zone ale Caransebeșului.

De asemenea, va putea fi folosită de unitățile de învățămant de pe raza municipiului pentru programele artistice, piesele de teatru sau alte acțiuni pe care elevii le desfășoară în decursul anului școlar sau în vacanțe. „Am considerat necesară o astfel de scenă, ținând cont de faptul că municipalitatea apela de fiecare dată la serviciile unor firme specializate ce închiriază astfel de dotări. Sperăm ca în acest fel Parcul Teiuș să reprezinte un punct de atracție al schimburilor și experiențelor culturale și artistice între tineri din România și Serbia”, a precizat coordonatorul de proiect din partea municipalității din Caransebeș, Gabriela Banaduc.

Scena este din aluminiu și corespunde tuturor standardelor de siguranță din domeniu. Mai mult, în cadrul aceluiași proiect, scena a fost dotată cu instalația de sonorizare aferentă (boxe, stație de mixare, microfoane și cabluri) și cu videoproiector, pentru a facilita derularea în bune condiții a activităților prevăzute. „Această scenă mobilă ne va fi de foarte mare folos, pentru că mai reducem din costurile de închiriere și o putem utiliza la fiecare acțiune pe care noi sau alți parteneri, unități de învățământ, diverse trupe de muzică sau de teatru ale tinerilor, o avem în program”, a declarat și directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu. Proiectul „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Banat – Parcuri pentru viitor” beneficiază de fonduri în valoare totală de 224.154 euro, prin Programul IPA de Cooperare TransfrontalierăRomânia-Republica Serbia, și se va finaliza în iunie 2014.

Sursa: http://www.caon.ro/