Scoala altfel

IMG-20230331-WA0002

Image 1 of 5

Încheiem încă o săptămână plină la Biblioteca Municipală Caransebeş, perioadă în care pragul instituţiei noastre a fost din nou trecut de foarte mulţi copii şi elevi, care împreună cu cadrele didactice au ales, în cadrul proiectului ,,Şcoala altfel”, să ne viziteze şi astfel să afle mai multe despre Bibliotecă.

Astfel, ziua de luni a debutat cu vizita elevilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Caransebeş, coordonaţi de profesorii de psihopedagogie specială: Heler Ramona, Dragu Ionela, Groza Nicoleta, Cădariu Maria, Cîrdu Oana, Avramescu-Drăniceanu Anamaria, Baniu Daniela, Vuletici Bogdan şi Calei Emilia. Marţi ne-au trecut pragul copiii de la Grădiniţa P.P.2 structură P.N.1 însoţiţi de d-nele Ştefănigă Marinela şi Georgeta Oţet, cei de la P.N.2 coordonaţi de d-na Seracin Bianca, cei de la P.N.3 care s-au aflat sub oblăduirea d-nei Goanţă Mihaela şi elevii de la Clubul Copiilor Caransebeş cărora le-au fost alături d-nele Stan Mariţa şi Ienea Elisaveta. Miercuri am primit vizita micuţilor de la P.P.2 structură P.N.5 ce au venit împreună cu d-na Monika Pelin. Joi ne-au vizitat copiii de la Grădiniţa cu Program Normal Jupa ce au fost însoţiţi de d-na Beuca Florina dar şi elevii de la Şcoala Gimnazială Zăvoi care au fost coordonaţi de d-na profesoară Mălăescu Maria. Astăzi, vineri, ne-au fost oaspeţi copiii de la Grădiniţa „Sf. Ursula”din Caransebeş ce le-au avut alături pe d-nele Bona Maria, Marco Damaris, Balan Laura.

În cadrul acestor vizite elevilor le-a fost prezentată oferta de carte a bibliotecii din Caransebeş, cu accent pe lecturile adecvate vârstei lor, li s-au adus argumente cu privire la necesitatea lecturii permanente în zilele noastre, le-au fost prezentate activităţile desfăşurate de bibliotecă pentru fiecare dintre ei, fiind totodată încurajaţi să se implice în derularea acestora iar cei mai mici dintre musafirii bibliotecii au putut viziona filme de desene animate care au fost extrem de apreciate.

Aş dori să mulţumesc tuturor cadrelor didactice care au ales să-i îndrume pe copii şi tineri spre această lume minunată reprezentată de carte şi bibliotecă.

Detalii cu privire la aceste momente plăcute, petrecute împreună, pot fi vizualizate pe pagina de facebook a Bibliotecii Municipale „Mihail Halici”.

Tot pe această cale ţin să reamintesc tuturor faptul că, luni, 03aprilie 2023, de la ora 11.00, în Sala de festivităţi a Cercului Militar Cransebeş se va desfăşura manifestarea cultural-educativă: ,,CELE MAI FRUMOASE POVEŞTI”, ce este prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaţionale Cărţilor pentru Copii. Activitatea se desfăşoară sub patronajul Primariei şi Consiliului Local Caransebeş şi are ca scop promovarea şi educarea unei atitudini pozitive a copiilor, încă de la o vârstă şcolară mică, faţă de literatură dar şi cultivarea respectului faţă de carte.