Biblioteca Colegiului Național Traian Doda a fost renovată!

Cu fonduri obținute din sponsorizări și cu ajutorul Primăriei Caransebeș Colegiul Național Traian Doda a reușit să ofere elevilor, care petrec timp în Biblioteca școlii o imagine nouă, plină de culoare.

Acțiunea de deschidere a Bibliotecii a fost marcată astăzi, 30 septembrie de la ora 12.00, la care au participat elevi, profesori de Limba și Literatura Română, consilierul școlar Ana Borcean, directorul școlii Codruța Cristescu și conducea Primăriei Municipiului Caransebeș.

În deschiderea manifestării corul liceului a susținut un moment muzical, iar elevi de gimnaziu au recitat câteva poezii.

Directorul unității școlare Codruța Cristescu a prezentat istoricul bibliotecii deschisă cu mai bine de 100 de ani în urmă, precum și personalitățile vremii care au trecut pragul bibliotecii. De asemenea a prezentat un tablou reprezentându-l pe Sorin Titel, care a fost donat recent de familia scriitorul caransebeșean, pictură care va face cinste sălii de clasă ce-i poartă numele lui Sorin Titel.

Primarul Felix Borcean a declarat că a rămas plăcut surprins de volumul mare de carte din dotarea bibliotecii și recomandă elevilor să citească pentru că lectura este sursă de inspirație, dezvoltând abilități pentru o performanță școlară sigură, iar această motivație a cititului trebuie inspirată de profesori.

La ora actuală în biblioteca Colegiului Național Traian Doda se înregistrează 31.000 de volume de carte, o mică parte chiar de la deschiderea școlii, din 1914.

 

 

 

Sursa: https://carasinfo.ro/2022/09/30/biblioteca-colegiului-national-traian-doda-a-fost-renovata