Gugulanii intrevad un 2013 roz

Gugulanii intrevad un 2013 roz „La Caransebeş, impozitele şi taxele locale nu se vor majora! Spuneţi acest lucru cetăţenilor, rudelor, prietenilor!“ Acesta a fost mesajul pe care primarul Marcel Vela l-a transmis aleşilor locali reuniţi în şedinţă extraordinară la finele săptămânii trecute, chiar dacă una dintre măsurile anunţate de Guvern pentru anul viitor vizează majorarea taxelor.

 Şi nu a fost singura veste bună pe care consilierii locali au primit-o vinerea trecută de la edilul-şef. Referindu-se la bugetul pe anul 2013, Vela a declarat în plenul legislativului local că sunt semnale extrem de pozitive de la Ministerul Transporturilor privind datoriile financiare pe care această instituţie le are faţă de municipalitatea din Caransebeş, aproape patru milioane de lei pentru terenurile expropriate pe care s-a realizat centura de ocolire.

„În ianuarie vom primi aceşti bani şi vom porni la drum în 2013 cu un balon de oxigen financiar extrem de consistent. Trebuie să ne gândim foarte bine ce vom face cu aceste fonduri, avem proiecte de dezvoltare care staţionează de ceva vreme, astfel că încă din primul trimestru din 2013 vom avea câteva şantiere importante în oraş“, a spus primarul Vela.

Strict cu privire la ordinea de zi, trebuie spus că aleşii locali au aprobat două proiecte cu impact direct asupra condiţiilor de cazare oferite pacienţilor de la Spitalul Municipal de Urgenţă, este vorba de reabilitarea termică a imobilului, pentru care s-a aprobat studiul de fezabilitate şi de asocierea cu o firmă privată pentru montarea şi exploatarea unei instalaţii de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare.

Un alt studiu de fezabilitate aprobat în şedinţa de vineri este legat de sistemul integrat de colectare a deşeurilor PET şi doze de aluminiu, prin montarea unor automate outdoor, investiţie pentru care municipalitatea va accesa fonduri europene. Reuniunea aleşilor locali din capitala gugulanilor s-a încheiat într-o atmosferă emoţionantă, asta după ce preşedintele de şedinţă, liberalul Dan Tocuţ, ales deputat în 9 decembrie, le-a mulţumit primarului Marcel Vela şi colegilor consilieri pentru modul în care au colaborat din 2008 începând, anul în care Tocuţ a intrat în legislativul local.

Lidia Almăjanu