Încrederea în AquaCaraș, la cote minime

Ultima ședință a Consiliului Local Caransebeș a avut, din nou, la Diverse, problema lipsei apei în Valea Cenchii, cartier unde rețelele de apă și canalizare ale AquaCaraș se lasă încă așteptate. Soluția găsită în 2016 de Primăria Caransebeș este depășită, în lunile de vară mai ales, din cauza consumului mare, fapt remarcat și de viceprimarul Bebe Pasere: „Am discutat cu cei de la AquaCaraș, au fost și domnul primar, domnul city manager, a fost și domnul Tiuch, reprezentant al celor din Valea Cenchii. Problema e că oamenii nu înțeleg că acela e un puț, nu înțeleg că nu e pentru umplut piscine, nu e pentru udat grădina și lăsat furtunul să curgă, e doar un bazin de 30.000 de litri. O soluție de moment, până vin cei de la AquaCaraș cu proiectul să branșeze. Dacă 11 luni nu au fost probleme cu apa și acum când e cald nu mai ajunge, înseamnă că e o problemă cu consumul excesiv. Noi am găsit pentru moment încă o soluție, v-o spun acum, mai achiziționăm încă un bazin pentru stocarea apei și vom opri apa pe timp de noapte ca să se umple bazinul și să avem pe timp de zi. Nu putem să ne apucăm să spargem Valea Cenchii, o bransăm unde?”.

În ceea ce privește introducerea apei și canalizării în Valea Cenchii, viceprimarul nu este prea optimist. „Există și proiectul european al celor de la AquaCaraș pe care ei spun că îl implementează, spun că din septembrie se vor apuca de faza a II-a a proiectului, care include și Valea Cenchii. SF-ul e făcut, dar asta nu mă liniștește. Mai mult decât să-i credem pe cuvânt nu avem ce face, e aceeași poveste pe care o spun de doi ani, noi nu putem să vedem ce e în bucătăria lor”, a explicat Pasere.

Problemele cauzate de AquaCaraș au fost expuse și la o întâlnire a primarului Felix Borcean și viceprimarului Pasere cu mai mulți președinți de asociații, care au cerut același lucru executivului local: măsuri împotriva AquaCaraș.

„Din cauza lucrărilor infecte făcute de AquaCaraș avem o mare problemă în subsolurile blocurilor, tot orașul miroase din cauza lor. Dacă la mine țeava de bloc e jos și ei pun colectorul sus, asta ține de imbecilitate, evident că nu are cum să se scurgă rahatul. De 10 ani, pe Tudor Vladimirescu, lângă acel bloc, nu poți trece, e focar de infecție. De la bloc încolo ei sunt proprietarii rețelelor, cum primim noi amendă, haideți să le dați și lor. Au făcut praf un întreg județ, marea firmă AquaCaraș”, a spus unul din președinții de asociație din cartierul Nord, completat de un omolog din Cazărmii: „În Cazărmii, de când s-au racordat la canalizarea nouă, toate blocurile au probleme”.

Rezolvările acestor probleme sunt așteptate în 19 iulie, la o întâlnire între conducerea municipalității, AquaCaraș și președinții de asociații, care va avea loc la sediul Primăriei Caransebeș.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/increderea-in-aquacaras-la-cote-minime/2386784/