Un politist impiedica un proiect edilitar

Un politist impiedica un proiect edilitar

CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș se vede pusă în imposibilitatea de a demara lucrările de amenajare urbană din zona Halici.

Totul din cauza unui locatar care refuză să-și demolezegarajul. Construcția, ce se află pe terenul municipalității, este singura rămasă în picioare, după ce restul locatarilor din zonă au acceptat să-și demoleze pentru ca Primăria să poată face acolo o zonă cu spații verzi, locuri de joacă pentru copii, alei dalate și parcări.

„Trebuie să mai așteptăm cu investiția din zona străzii Halici deși suma este alocată în buget, proiectul este aprobat, documentația tehnico-economică e oficială și transparentă, în urma licitației a fost declarat câștigătorul, avem contract cu constructorul care să înceapă aceste lucrări. Mai mult, cetățenii din zonă au fost de acord, au acceptat, pe această cale le și mulțumesc, să vină în întâmpinarea unui asemenea proiect edilitar de amenajare și renovare a acestei zone centrale și si-au demolat garajele. Mai există însă un singur cetățean, fostul șef al Poliției Rutiere Caransebeș, care refuză categoric să-și evacueze garajul de pe domeniul public, de pe terenul proprietatea municipiului Caransebeș. În aceste condiții, Serviciul de Investiții al Primăriei nu poate da ordinul de începere a lucrărilor, constructorul așteaptă cu utilajele și cu materialele pentru a începe această lucrare pe care noi voiam să o terminăm până la Paște. Lucrarea este importantă și pentru traficul rutier din zona străzilor Ștefan Herce, Halici și Centrul Civic”, a explicat primarul Marcel Vela.

Situația nu este nici pe placul celorlalți locatari ai cartierului care sunt de părere că administrația locală nu trebuie să se împiedice de un singur om, fie el și unul al legii. „Ar fi culmea să nu se poată lucra aici din cauza unui singur om și să nu avem un pic de verdeață, mai ales că vine căldura”, a spus un localnic. În cazul în care nu va ajunge la o înțegere amiabilă cu deținătorul garajului, Primăriei nu-i rămâne decât varianta instanței, însă în acest caz lucrările vor fi suspendate iar fondurile alocate vor fi redirecționate către o altă investiție.

Lidia Almăjanu