Cea mai in varsta caraseanca a implinit sambata 106 ani

Cea mai in varsta caraseanca a implinit sambata 106 ani

Cea mai longevivă locuitoare a județului Caraș-Severin, caransebeșeanca Margit Szemenyei, împlinește sâmbătă 106 ani. Tanti Margit, așa cum o știu apropiații, a primit în aceste zile foarte mulți oaspeți, rude, vecini sau prieteni, care au ținut să o felicite și să-i ureze toate cele bune, pentru toți aceștia ușa casei fiind deschisă.

Printre cei care i-au trecut pragul s-a numărat și primarulMarcel Vela, cel care a fost alături de bătrână și la împlinirea centenarului. Edilul Caransebeşului i-a dăruit din partea municipalității un buchet mare de flori, o diplomă Premium și 500 de lei, ce vor fi folosiți de strănepoți pentru nevoile lui tanti Margit.

 „Cred că este un moment special nu numai pentruCaransebeș ci și pentru Banatul de Munte. Tanti Margit împlinește 106 ani, o vârstă extraordinar de frumoasă, pe care o visăm și o dorim toți cei care acum, contemporani cu dânsa, suntem curioși de misterele longevității domniei-sale. Se adeverește odată în plus ceea ce a spus Brâncuși, că „atunci când încetăm să mai fim copii, murim”. Tanti Margit, deși are 106 ani, are un suflet de copil, este un om extraordinar și sunt convins că ne vom reîntâlni sănătoși cu ea și la 107 ani și în continuare, doborând toate recordurile din România”, a spus primarul Caransebeșului.

Tanti Margit a fost extrem de bucuroasă de vizită. Chiar dacă vederea nu mai este ca în tinerețe și merge ajutându-se de baston, longeviva femeie și-a păstrat tonusul optimist, mentalitatea pozitivă și, nu în ultimul rând, umorul în dialogul cu Marcel Vela.

Tanti Margit s-a născut în anul răscoalei țărănești de la 1907, a trecut prin ambele războaie mondiale, a prins Marea Unire și mai multe regimuri politice iar acum, la 106 ani, este un exemplu de forță și credință pentru toți cei care stau de vorbă cu ea. La mulți ani, tanti Margit!

 

Sursa: http://www.caon.ro/